Start / Puutarha / Robottiruohonleikkuri & Tarvikkeet / Robottiruohonleikkuri

Robottiruohonleikkuri

Laadukkaat robottiruohonleikkurit kaikkiin tarpeisiin. Saat loistavat tulokset sekä pienissä että suurissa puutarhoissa!

Gardena Robottiruohonleikkurit
Gardena Robottiruohonleikkurit
Gardena Smart System
Gardena Smart System
Husqvarna Automower Robottiruohonleikkurit
Husqvarna Automower Robottiruohonleikkurit
Stihl iMow Robottiruohonleikkuri
Stihl iMow Robottiruohonleikkuri

Näytetään 24

/ 149 tuotetta
Rahtivapaa!
Husqvarna Automower 105 Robottiruohonleikkuri

Husqvarna Automower 105 Robottiruohonleikkuri

979,00 €
Varastossa
Pluspaketti
Husqvarna Automower 105 Pluspaketti
1 255,91 €
+Pakettituote
Mene sivulle

Lue asennusohjeet täältä

Sivu 1 sivuista 7
1234567
Näin saat täydellisen nurmikon
Robottiruohonleikkurin asennus

Valitse oikeanlainen ruohonleikkuri

Markkinoilla on paljon erilaisia robottiruohonleikkureita, ja oikealaisen leikkurin valinta voi olla vaikeaa. On monia testejä, joissa määritetään testin paras leikkuri, mutta ylivoimaisesti tärkeintä on ottaa lähtökohdaksi oma nurmikko ja sen olosuhteet. Ensimmäinen askel harkitessasi robottiruohonleikkurin ostamista, on tarkistaa leikattavan alueen koko. Eri ruohonleikkurit soveltuvat erikokoisille alueille. Jos sinulla on esim. 1000 m2 kokoinen nurmikko ja ostat koneen, joka pystyy käsittelemään 1000 m2, tarkoittaa tämä, että koneen on leikattava ympäri vuorokauden joka päivä pitääkseen nurmikon siistinä. Tästä syystä sinun kannattaa ostaa suorituskyvyltään 20-50 % suurempi kone, sillä se vähentää koneen kulumista, eikä sitä tarvitse pitää käynnissä puutarhassa 24h/vrk. On myös tärkeää muistaa, ettei koko tontin pinta-alaa lasketa mukaan, vaan talo, autotalli/varasto, päällystetyt alueet ja vastaavat jätetään pois.

Maisemointi

Toinen asia, jota kannattaa miettiä, on se, miltä tonttisi maasto oikeastaan näyttää. Jos tontti on rinteinen, jaettu useisiin vyöhykkeisiin, tai jos siellä on useita kapeita käytäviä, tarvitset siihen soveltuvan mallin. Tässä voi auttaa suuripyöräinen leikkuri, kuten Husqvarna Automower 430X, jossa on myös koneen ketteryyttä lisäävä sisäänrakennettu GPS.

Tontin kallistus

Ruohonleikkuriltasi vaaditaan enemmän, jos tontillasi on paljon kallistuksia. Jotta ruohonleikkuri jaksaa vetää itsensä ylös jyrkempää rinnettä, tarvitaan hieman tehokkaampaa moottoria. Myös pyörien koko auttaa sitä nousemaan mäkeä ylös. Ruohonleikkurit, jotka selviytyvät jopa 45 %:n rinteistä ja jyrkistä kaltevuuksista, ovat Husqvarna Automower 420 ja sitä suuremmat. Prosentti- vai asteen kaltevuus? Nämä menevät hyvin usein sekaisin. Katso videolta, kuinka lasket prosentuaalisen kaltevuuden puutarhassasi!