Start / Puutarha / Nurmikonilmaajat & Sammaleenrepijät

Nurmikonilmaajat & Sammaleenrepijät

Nurmikonilmaajan ja/tai sammaleenrepijän avulla saat nauttia nurmikostasi pitkään. Nurmikonilmaaja päästää ilmaa ja valoa nurmikon sisälle edistäen hyvää kasvua.

Näytetään 24

/ 21 tuotetta
Rahtivapaa!
Stihl RL 540 Nurmikon Ilmaaja

Stihl RL 540 Nurmikon Ilmaaja

639,00 €
Varastossa
Rahtivapaa!
Stihl RLE 540.0 Pystyleikkuri/Nurmikon Ilmaaja

Vanhentunut

Mene sivulle
Sivu 1 sivuista 1
1

Tämän takia on hyvä ilmata nurmikko

Ilmauksella nurmikosta poistetaan rikkaruohot, sammal, vanhat ja laajalle levinneet ruohonleikkuujätteet. Näin nurmikko selviää paremmin myös rankemmista sateista, ja ilman sekä ravinteiden saanti paranee pitkällä aikavälillä. Anna nurmikollesi terveyskuuri, osta nurmikonilmaaja ja tee nurmikosta oma vehreä keitaasi.

miten nurmikonilmaaja toimii?
Kesäkuukausien aikana nurmikko on alttiina monenlaiselle rasitukselle. Kun kävelemme, leikimme, istumme tai juoksemme sen päällä, maan pinta tiivistyy, mikä johtaa hapenpuutteeseen ruohon juurissa. Ilmaajalla tehdään matalia pystysuuntaisia lovia nurmikkoon. Tämä antaa ilmaa nurmikolle ja rikkoo tiivistynyttä maanpintaa. Lovien tulee olla n. 10 mm syviä ja n. 30 mm välein. Odota, että nurmikko tuntuu tukevalta kävellä ennen ilmausta ja toista syksyllä.

Ilmauksen edut
Rikkaruohot ja sammal kiinnittyvät helpommin heikentyneeseen nurmikkoon. Ilmaus antaa ruoholle uutta happea, mikä lisää sen elinvoimaa. Samalla se repii sammaleen ja rikkaruohot sekä vanhat ruohonleikkuujätteet. Ilmaus parantaa ruohonjuurten hengityskykyä ja vesi pääsee helpommin maaperään, joten nurmikon kyky imeä ravinteita paranee. Ruohonjuuret stimuloituvat jakautumaan ja alkavat tuottaa sivuversoja, mikä puolestaan johtaa tiheämpään nurmikkoon.

Valitse nurmikollesi oikeanlainen ilmaaja
Ilmaajia on monenlaisia, mutta MK-Northista löytyville leikkureille on yhteistä se, että niissä kaikissa on pyörivät terät ja ne ovat moottorikäyttöisiä. Nurmikon ilmaus on raskasta työtä, joten mitä suurempi alue on, sitä tehokkaampi malli kannattaa valita. Todella suurelle nurmikolle sopii MTD Optima 38 VO, jossa on 16 terää ja säädettävä leikkuusyvyys. Ilmaustoiminnon lisäksi siinä on sammaleenrepijä ja kerääjä. Omakoti- tai rivitalopuutarhaan käy malli MTD Optima 37VE tai WOLF-Garten VA 346E, joissa on tehokkaat terät sekä sammaleenrepijä ja kerääjä. Jos haluat välttää tarpeettomia päästöjä ja melua, on tarjolla sähkökäyttöisiä vaihtoehtoja, kuten Husqvarna S138C ja Gardena EVC 1000. Leikkaussyvyyden voi säätää helposti kädensijasta ja ylikuormitussuoja varmistaa, että työ jatkuu ilman keskeytyksiä ja moottorin tarpeetonta kulumista.

Jälkihoito
Kun ilmaaja on tehnyt työnsä, on jälkihoidon aika. Jos ilmaajassa ei ole kerääjää, on aika haravoida pois ylösrevitty vanha ruoho, sammal ja rikkaruohot. Ne voidaan kaikki kompostoida. Sitten on aika tehdä nurmikolle pintakäsittely, joka koostuu hiekan ja mullan seoksesta. Pintakäsittelyllä parannetaan nurmikon kestävyyttä. Levitä multa-hiekka-seos nurmikolle ja haravoi ne tasaiseksi täyttäen ilmaajan jättämät kolot. 2-4 litraa pintamaata nurmikon neliömetriä kohti on hyvä määrä. Lisää tarvittaessa ruohonsiemeniä. Viimeistele lannoittamalla nurmikko. Käytä hitaasti vapautuvaa lannoitetta parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Huomaat tulokset, kun nurmikko alkaa vihertää