Start / Koti & vapaa-aika / Grillit & Tarvikkeet / Savustimet & Tarvikkeet

Savustimet & Tarvikkeet

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Mitä eroa on kylmä- ja kuumasavustuksen välillä?

Kylmäsavustus tapahtuu alle 30°C lämpötilassa ja kestää useita tunteja tai päiviä, antaen ruoalle hienovaraisen savun maun, kun taas kuumasavustus tapahtuu korkeammissa lämpötiloissa (noin 70-120°C) ja kypsentää ruoan samalla.

Tarvitsenko erityisiä puulajeja savustukseen?

Kyllä, eri puulajit, kuten leppä, hikkori tai omenapuu, antavat erilaisia makuja savustettavaan ruokaan; valitse puulaji ruokalajin mukaan.

Kuinka usein minun täytyy puhdistaa savu?

Savustin tulisi puhdistaa jokaisen käytön jälkeen; poista tuhkat, puhdista ritilät ja pyyhi sisäpinnat estääksesi makujen sekoittumisen ja laitteen kulumisen.