start / Vinkkejä julkisivuun poraamiseen

Vinkkejä julkisivuun poraamiseen

Vinkkejä julkisivuun poraamiseen

Kaikki artikkelit

Aiotko kiinnittää säleikön julkisivuun tai ruuvata muutaman koukun valosarjan ripustamiseksi? Sen ei tarvitse olla vaikeaa. Olemme koonneet muutamia vinkkejä, joilla poraus julkisivuun onnistuu helposti – olipa seinän materiaali mikä tahansa.

Oikeanlaiset työkalut tekevät poraamisesta helpompaa

Hyvällä iskuporakoneella poraus onnistuu myös kovaan materiaaliin, kuten teräkseen ja betoniin. Hanki myös ruuvinväännin, ja voit olla varma että ruuvit kiinnittyvät kunnolla. Sillä voit myös porata pehmeämpää materiaalia, kuten puuta ja kipsiä. Katso meidän työkaluvalikoimamme.

Poraa julkisivuun aina viistoon ylöspäin

Hyvä sääntö ulkopuolen poraamiseen on porata viistoon ylöspäin, niin silloin vältät kosteuden pääsyn seinään. Tämä pätee myös, jos poraat kokonaan seinän läpi, esimerkiksi kaapelikanavia tai raitisilmaventtiilejä varten.

Käytä sähköteippiä sileisiin pintoihin

Jos poraat sileisiin pintoihin, kuten teräkseen tai laattoihin, on suuri vaara, että pora särmää ja reikä menee vinoon. Laita sähköteipin pala aiotun reiän kohtaan, niin saat porattua suoraan.

Ulkokäyttöön tarkoitetut kiinnikkeet

Vältä muovia kiinnikkeen/seinätulpan materiaalina, jos seinä altistuu lämmölle, kuten etelän suuntaisissa seinissä. Jos muovi kuivuu, on olemassa riski että tulppa rikkoontuu. Hanki sen sijaan kuumasinkittyjä kiinnikkeitä.

Sementin poraaminen

Kovien materiaalien poraamisessa voi olla hankalaa saada poran pyöriminen alkuun, joten silloin voi lyödä pintaan aloitusreikä tuurnalla. Käytä syvyydenrajoitinta tai merkkaa porankärki teipillä, jotta poraat samansyvyisen reiän kuin tulppa ja ruuvi. Vedä pora ulos säännöllisesti ylikuumenemisen välttämiseksi. Ison reiän porauksessa tee esiporaus pienemmällä kärjellä, jotta vältät vinon reiän muodostumisen.

Tiilen poraaminen

Koska tiili on huomattavasti huokoisempaa kuin esimerkiksi betoni, täytyy poratessa olla varovaisempi. Reiästä tulee helposti isompi kuin oli aikomus, ja tiiliskivi voi haljeta, jos poraa liian lähellä reunaa. Käytä apuna iskuporakonetta alhaisimmalla teholla sekä metalliporanterää, jossa on karkaistu leikkuureuna. Aloita pienemmällä kärjellä, ja vaihda tarvittaessa isomppan. Jos poraat reikätiileen, on tärkeää tarkistaa, ettet poraa reiän kohtaan. Käytä aina tulppaa. Jos aiot ripustaa jotain painavampaa, käytä pika-ankkuria tai lyöntiankkuria lisäämään tukevuutta.

Käytä vanua tulppana

Jos kiinnität hauraan koukun tiiliseinään, voit käyttää märkää vanua tulppana. Poraa ohut reikä ja täytä se vanulla ennen koukun asettamista. Kun vanu kuivuu, se laajenee ja antaa hyvän pidon.

Imuroi porauspöly heti

Liitä märkä-/kuivaimuri suoraan sähkötyökaluusi, ja se lähtee käyntiin heti kun alat porata. Se imuroi porauspölyn heti, ja useat eri suulakkeet sekä puhallustoiminto tarkoittavat, että pääset sillä joka paikkaan.

Artikkelissa mainitut tuotteet

Bosch
Bosch Akkuporakone/ruuvinväännin GSR 12V-15 Professional kartonkirasiassa, sis. 2 x 2,0 Ah:n Li-Ion-akkua
159,00 €
Tilaustuote (arv. toim. 4-6 pvä)
Makita
Makita Konesarja LXT® 18V
469,79 €
Loppu varastosta
Mene sivulle

Samankaltaisia artikkeleita

Artikkelit

Valmistele robottiruohonleikkurisi talvisäilytykseen