start / Viisi vinkkiä puutarhan koristeluun

Viisi vinkkiä puutarhan koristeluun

Viisi vinkkiä puutarhan koristeluun

Puutarha

Inspiraatio

Koristele puutarha kesäksi ja vähennä samalla pihatöiden määrää kesäloman aikana. Tässä parhaat vinkkimme.

Valaistus

Mitä tulee sisätilojen sisustamiseen, useimmille on täysin selvää, että valaistuksella on suuri rooli. Puutarhassa asia ei ole näin itsestäänselvä, mutta sen tulisi sitä olla. Terassivalaistuksen hoitavat useimmat, mutta kannattaa ajatella isommin. Valaise pihapuu juurelta käsin, asettele kukkapenkkeihin valaistuja "kiviä", valitse joku puutarhan yksityiskohta, kuten ruukku tai patsas, jota korostat valolla hämärtyvissä kesäilloissa. Jos haluat kustannustehokkaan valaistuksen, valitse aurinkokennoilla toimivat valoketjut ja lamput – asettele ne luovasti esimerkiksi kukkapenkkeihin. Upotetut terassivalot asetetaan yleensä tasaisen välimatkan päähän toisistaan, mutta aurinkokennolamput voit asetella sattumanvaraisesti kuin tähtitaivas. Näin kesäilloista tulee entistä kauniinpia.

Ruukut

Kasvillisuus ja kukat ovat kauniita, mutta älä unohda että myös ruukut ovat somia. Asettele niitä ryhmään terassille, pihakäytävälle, kukkapenkkiin ja ympäri puutarhaa. Mustat ja terrakottaruukut ovat yhä suosituimpia, mutta etsi myös betonista tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuja vaihtoehtoja. Älä myöskään pelkää yhdistellä eri muotoisia ja värisiä - tai eri maailmanosista tulevia - ruukkuja ja rakenna niistä erityylisiä asetelmia. Jos ruukut ovat mielestäsi turhan kalliita, osta yksi isompi ja kalliimpi ruukku, ja asettele sen ympärille pienempiä ja halvempia ruukkuja. Näin isosta ruukusta tulee keskipiste, joka nostaa esimerkiksi terassin yleisilmettä. Saatavilla on myös paljon kauniita kukkalaatikoita – juurikin betonista ja ruostumattomasta teräksestä tehtyjä – joita voi asetella eri puolille puutarhaa.

garden plants

Riippumatto

Riippumatto symboloi kesää, lomaa ja rentoutumista. Jos haluat luoda puutarhaasi erityisesti rentoutumispaikan, tarvitset vain riippumaton ja pienen pihapöydän. Ripusta riippumatto mieluummin pihapuihin, koska ne sulautuvat paremmin taustaan kuin markkinoilla olevat telineet. Jos haluat tuoda lisää väriä puutarhaasi, valitse monivärinen riippumatto tai vaihtoehtoisesti iloisen värinen yksivärinen, kuten roosa, turkoosi tai liila. Jos taas haluat rennomman vaikutelman, valitse yksivärinen, luonnonläheinen väri, kuten vihreä, ruskea tai luonnonvalkoinen.

Kastelu

Vihreän ja vehreän puutarhan salaisuus on kastelussa. Jos olet koko kesän paikan päällä, voit hoitaa kastelun itse, mutta useimmat meistä tarvitsevat hieman nykyaikaisen teknologian apua. Automaattinen kastelujärjestelmä hoitaa kaiken – katso vaihtoehtoja sivulta https://www.mknorth.fi/kastelujarjestelmat/automaattinen-kastelu ja löydä sinulle sopiva. Jos sinulla on kasveja terassilla, kasteluvahti voi olla hyvä vaihtoehto. Saatavilla on kauniita vaihtoehtoja, jotka paitsi hoitavat kastelun, ovat myös ilo silmälle. 

Gartenparadies

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä…

Onko puutarhassasi sisäänkäynti? Muutama luonnonkivi johdattaa vieraasi kauniisti pihatieltä nurmikolle tai terassilta puutarhaan. Jos haluat tehdä sisäänkäynnistä näyttävämmän, tee portti pensasaitaan tai rakenna se puusta - voit kasvattaa köynnöskasvin sitä koristamaan. Jos haluat tehostaa vaikutelmaa siitä, että kävijä on astumassa keitaaseen, lisää portinpieleen trendikäs aitoelämänlanka tai nopeasti kasvava humala – saat eläväisen portin, jonka luonne ja ulkonäkö muuttuvat kesän edetessä.

jardin

Artikkelissa mainitut tuotteet

Gardena Lomakastelusarja
149,00 €
Varastossa

Samankaltaisia artikkeleita

Artikkelit

Gardena Smart Lona Robottiruohonleikkuri