start / Viisi ammattilaisen neuvoa puutarhan suunnitteluun

Viisi ammattilaisen neuvoa puutarhan suunnitteluun

Viisi ammattilaisen neuvoa puutarhan suunnitteluun

Puutarha

Ruotsalaisen Trädgårdsverkstanin ammattilaisten neuvot sinulle, joka haluat suunnitella oman puutarhasi tai muuttaa nykyistä puutarhaasi. Tämä artikkeli on hyödyllinen sinulle, halusitpa sitten helppohoitoisen puutarhan tai puutarhan, jossa voit viettää aikaasi puuhastellen. Tässä parhaat neuvot, jotka siivittävät tiesi kauniiseen puutarhaan!

1. Aloitustilanne ja toivelista

Aloita arvioimalla aloitustilanne ja kirjoita toivelista. Tee mielellään luonnos puutarhastasi, ja pohdi mistä asioista pidät siellä ja mitä haluat säilyttää tai ehkä tuoda esiin? Mistä et pidä siellä ja mistä haluaisit eroon? Mieti sitten, millaisia asioita haluaisit puutarhaasi, esim:

2. Suunnittele rakenne

Kun sitten yrität sovittaa toivelistallasi olevat asiat, on tärkeää suunnitella ensin rakenne - puutarhan seinät, katto ja lattia. Seinät voivat olla erimuotoisia ja -korkuisia pensasaitoja tai kenties kukkivien köynnösten säleikkö. Puut voivat tuoda ihanan, kattomaisen tunnelman tai voit myös ajatella pergolaa. Nämä eri elementit luovat eri tiloja puutarhaan sekä tuovat viihtyisyyttä, ja antavat puutarhalle muotoa myös talvella, kun suuri osa kasveista on lakastunut. Istuskelupaikat puutarhan eri osissa sekä niihin johtavat kulkuväylät on myös hyvä suunnitella aikaisessa vaiheessa.

Trädgårdsverkstan-ritning

3. Yhteys asuinrakennukseen

Ajattele talon ja puutarhan välistä yhteyttä suunnitteluvaiheessa. Puutarhaan tulisi olla helppoa ja houkuttelevaa päästä ja kenties laskeutua ihanalle terassille. On myös hyvä valita materiaalit ja värit yhteensopiviksi talon kanssa. Talon ikää ja tyyliä kannattaa myös yrittää sovittaa yhteen puutarhassa.

4. Oikeat kasvit oikeassa paikassa

Parhaat tulokset saavutetaan istuttamalla oikeat kasvit oikeisiin paikkoihin! Yritä selvittää millainen maaperä puutarhassasi on. Savimaaperän ja hiekkaisen tai kivisen maaperän erot ovat suuret ja vaikuttavat siihen, millaiset kasvit siellä viihtyvät. Onko pihallasi tuulista? Onko paikka aurinkoinen, varjoisa vai jotain siltä väliltä? Hyvää osviittaa antaa myös ympärillä kasvavien kasvien tutkiminen. Muista myös jättää tilaa kasveille, kun ne ovat kasvaneet täyteen mittaansa!

action-text

5. Ajattele monikossa

Kun suunnittelet kukkapenkkejä ja istutuksia, on hyvä käyttää useita saman lajikkeen kasveja ryhmässä, kuten pensaita ja perennoja, ja mieluiten käyttää samaa lajiketta useammassa paikassa puutarhassa. Tämä luo paremman vaikutelman ja yhtenäisyyden tunteen eri puutarhanosien välillä. Voit muodostaa katseenvangitsijoita istuttamalla erilaisia ryhmiä yksittäisten puiden tai pensaiden ympärille.

Lopuksi haluamme rohkaista sinua uskaltamaan ja kokeilemaan! Älä pelkää kokeilla, ja jos et ole tyytyväinen, voit yleensä muuttaa sitä - se onkin parasta elävien kasvien kanssa työskentelyssä! 

Tästä pääset puutarhavalikoimaamme

Tästä pääset nurmikonsiementen ja lannoitteiden valikoimaamme

Tästä pääset siementen valikoimaamme

Tästä pääset Kasvata puutarhassa -valikoimaamme

trädgårdsmästarodling2

Artikkelissa mainitut tuotteet

Vastbo Galvanoitu Nurmikon Reunalista 1mm x 3,5m x 15cm
17,50 €
Varastossa

Samankaltaisia artikkeleita

Artikkelit

Gardena Smart Lona Robottiruohonleikkuri