start / Skötselråd för att hålla din motorsåg i topptrim

Skötselråd för att hålla din motorsåg i topptrim

Skötselråd för att hålla din motorsåg i topptrim

Kaikki artikkelit

Få saker är så tillfredsställande som en motorsåg som startar utan problem, går som en klocka och får det tidvis hårda jobbet i skogen gjort. Men för att hålla en motorsåg i bra skick kan det vara bra med löpande underhåll. Här kommer några tips på saker du bör göra med jämna mellanrum för att din såg ska vara en pålitlig partner.

Sträck kedjan

Genom att släppa på muttrarna på svärdets utsida alternativt lossa plastvredet om motorsågen har verktygslös kedjespänning kan du skjuta svärdet framåt för att sträcka kedjan. Kedjan ska ligga i spåret, men samtidigt ska kedjan rulla smidigt i sågriktningen. Se till att kedjebromsen är lossad och använd gärna handskar.

Gör rent luftfiltret

Borsta bort smuts från filtret med pensel. Är det väldigt mycket smuts kan filtret avlägsnas, är det skumgummifilter så kan det med fördel sköljas i ljummet vatten.

Byt svärd

Varje gång du gör rent sågen kan det också vara idé att vända på svärdet. Märker du att sågen tar ojämnt och vändning av svärdet inte hjälper är det dags att byta svärd.

Slipa kedja

Kedjan ska slipas med jämna mellanrum. Filmall är att rekommendera. Dels skall varje tand filas med rund- eller trekantsfil och sedan ska ryttarna filas ner med en flatfil.

Gör rent kylflänsarna

Hela sågen bör borstas rent efter användning. Använd en vanlig målarpensel för att komma åt. Längst in bland kylflänsarna kan det vara bra att ha något avlångt för att peta bort smuts som sitter långt in. Detta är viktigt för motorns kylning.

Byta bränslefilter och bränsleslang

Börjar din såg gå ojämnt kan det bero på att det sitter smuts i bränslefiltret. Det är lätt att det kommer ner smuts i bränsletanken som sedan fastnar i filtret. Därmed kan det vara bra att byta detta med jämna mellanrum. Ser du att bränsleslangarna börjar se torra ut bör dessa också bytas.

Hitta reservdelar

När det är dags för service hittar du med hjälp av produktnamn och årsmodell alla reservdelar till just din maskin genom att klicka här.

Artikkelissa mainitut tuotteet

HestraJob
HestraJob Kobolt Tan Työkäsine

Alk.

11,00 €
+Saatavilla useita vaihtoehtoja
Mene sivulle
Husqvarna
Husqvarna Viilapakkaus 33
22,90 €
Varastossa

Samankaltaisia artikkeleita

Artikkelit

Valmistele robottiruohonleikkurisi talvisäilytykseen