start / Robottiruohonleikkurin rajakaapelin vikailmoitus

Robottiruohonleikkurin rajakaapelin vikailmoitus

Robottiruohonleikkurin rajakaapelin vikailmoitus

Oppaat

Saatko vikailmoituksen että robottileikkurilla ei ole rajakaapelin signaalia? Olemme tehneet videon kuinka löydät kaapelikatkon ja miten korjaat sen.

Rajakaapelin signaali puuttuu?

Onko Husqvarna Automower robottiruohonleikkurisi lakannut leikkaamasta nurmikkoa? Tuleeko näyttöön vikailmoitus "ei rajakaapelin signaalia"? Tämä tarkoittaa rajakaapelin vikaa. Useimmiten vauriot liittyvät puutarhatöihin kun esim. lapio on mennyt hieman liian syvälle maahan. Muistele missä olet kaivanut maata ja aloita etsiminen näistä paikoista. Mikäli vika on ilmestynyt ilman inhimillistä tekijää, syy on yleensä liitoksissa. Ota esille aimmin piirtämäsi asennuskaava, josta näet mihin liitokset on laitettu ja vian etsiminen voi alkaa!

Vianetsintä testikaapelilla

Voit rajata vianetsimisaluetta käyttämällä testikaapelia. Käytä jäljelle jäänyttä rajakaapelia ja asenna latausaseman liitin kaapelin toiseen päähän. Vaihda telakointiaseman vasen rajakaapeli testikaapeliin. Vedä testikaapeli rajakaapelin keskikohtaan ja katkaise rajakaapeli. Yhdistä kolme kaapelinpäätä uudelleen jatkoliittimellä. Näin saat tietää, onko rajakaapelin oikea puoli vaurioitunut. Jos virheilmoitus sammuu, tiedät että katkos on rajakaapelin vasemmassa osassa ja päinvastoin. Katkaise testikaapeli ja kiinnitä liitäntä maassa olevaan kaapeliin uudelleen.

Toista menettely rajakaapelin viallisella puolella löytääksesi rikkinäisen kohdan.

Vianetsintä rajakaapelivaurioiden testausvälineellä

Vältä tarpeetonta kaivamista käyttämällä rajakaapelin testauslaitetta. Irroita yksi latausaseman rajakaapeleista ja liitä testauslaitteen kaapeli rajakaapeliin sekä toinen testauslaitteen kaapeli maahan. Vian etsintä voi alkaa! Aseta testauslaite lähettämään merkkiäänen, jolloin silmukassa lähetetään signaali, jonka vastaanotin havaitsee. Niin kauan kuin vastaanotin havaitsee merkkiäänen kaapeli on ehjä. Kun merkkiääni hiljenee, olet löytänyt viallisen paikan.

Miten katkos rajakaapelissa korjataan

Korjaa katkos helposti liitoksen avulla. Katkaise kaapelin molemmat päät, niitä ei tarvitse kuoria. Jatkopalan sisällä oleva U-elementti kuorii kaapelit automaattisesti. Aseta kaapelit jatkopalan pohjaan ja purista pihdeillä. Kiinnitä kaapeli takaisin maahan kiinnitystapilla. Robottiruohonleikkuri on valmis palaamaan töihin! Mikäli kaapeli on liian kireällä, voit pidentää sitä kaapelinpätkän ja toisen jatkopalan avulla. Näin vältyt kaapelin uudelleenkatkokselta talven aikana. Onkin hyvä idea pitää korjaussarja kotona siltä varalta, että rajakaapeli rikkoutuu puutarhatöiden aikana.

No niin, nyt robottiruohonleikkurisi on valmis jatkamaan hommiaan! Katso täältä kaikki robottiruohonleikkurin lisätarvikkeet.

Artikkelissa mainitut tuotteet

Rajakaapelivaurioiden testausvälineet MS6812
21,50 EUR
Varastossa
Maskinklippet
Robottiruohonleikkurin Korjaussarja
59,20 EUR
+Pakettituote
Mene sivulle

Samankaltaisia artikkeleita

Artikkelit

Valmistele robottiruohonleikkurisi talvisäilytykseen