start / Parhaat mobiilisovellukset metsään

Parhaat mobiilisovellukset metsään

Parhaat mobiilisovellukset metsään

Inspiraatio

Metsä

Jos vietät paljon aikaa luonnossa ja metsässä, avuksi on saatavilla monia hauskoja ja opettavaisia mobiilisovelluksia. Monista on hyötyä sekä vapaa-ajalla että työssä.

OmaMetsä

Sovelluksesta löytyvät metsätilan puustotiedot, arvio puuston arvosta, peruskartta ja metsätilan ilmakuva, teemakartat, digitaaliset metsänhoidon suositukset, puun hintatiedot sekä ajankohtaisia metsäaiheisia blogeja. Palvelussa voit ottaa yhteyttä omaan metsäasiantuntijaan ja pyytää tarjousta metsänhoitopalveluista tai käynnistää puukaupan, tutustua Metsänhoitoyhdistyksen palveluihin, tehdä omia karttamerkintöjä sekä tulostaa palvelussa näkyviä tietoja ja karttoja.

Karttaselain - Maastokartta

Suomen tarkin maastokartta, syvyystiedot, merikartat ja kiinteistötiedot. Voit myös etsiä retkikohteita, suunnitella reitin etukäteen ja tallentaa reittitietoja, ladata kartat offline-käyttöä varten ym. Se on myös kätevä maastotyökalu ammattilaiselle.

Oma riista

Maastosovellus on älypuhelimella toimiva osa Oma riista -palvelua. Sillä kerätään laadukasta riistatietoa, kuten saalis- ja havaintotietoja. Sovelluksessa mukanasi kulkevat metsästyskortti, ampumakoetodistus, tehtävät riistahallinnossa sekä Metsähallituksen metsästysluvat. Näet siitä myös seuran tai valtion metsästysalueet ja oman sijaintisi maastossa. Viesti-toiminnon avulla saat ajankohtaiset riistahallinnon tiedotteet aina puhelimeesi. Maastosovelluksessa voit myös lukea Metsästäjä-lehteä tai tarkistaa metsästysajat. Sovellukseen tallennetut tiedot synkronoituvat Oma riista -verkkopalveluun automaattisesti ja pysyvät näin aina tallessa. Sovelluksen käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä Oma riista -verkkopalvelussa. Sovelluksen käyttö on maksutonta.

Sienitunnistus

Sovelluksen avulla voit tunnistaa sieniä ottamiesi kuvien perusteella. Se tunnistaa suomalaisia sienilajikkeita muodon, värin ja tekstuurin perusteella sekä antaa prosentin tarkkuudella varmuuden lajikkeen tunnistamisesta.

iNaturalist

Sovellus tunnistaa lajeja kuvasta ja äänestä tekoälyn avulla, mutta tunnistuksen varmistaa yhteisön tunnistusapu eli muut käyttäjät. Varmistettu tunnistus tallentuu Lajitietokeskuksen tutkimuskäyttöön.

PlantNet

Sovellus tunnistaa kasveja mm. kukkien, lehtien tai hedelmien perusteella. Voit ottaa useampia kuvia ja kertoa, mitä kuvassa näkyy. Se antaa prosentin tarkkuudella varmuuden lajikkeen tunnistamisesta.

BirdNet

Sovellus tunnistaa lintujen ääniä piirtämänsä sonogrammin perusteella. Se osaa myös tunnistaa kutsu- ja varoitusääniä.

Samankaltaisia artikkeleita

Artikkelit

Josefinen 5 parasta vinkkiä puutarhaan