start / Ota huomioon puutarhajyrsintä valitessasi

Ota huomioon puutarhajyrsintä valitessasi

Ota huomioon puutarhajyrsintä valitessasi

Oppaat

Moni unelmoi omien vihannesten, marjojen ja juuresten kasvattamisesta. Oman kasvipalstan tai keittiöpuutarhan luominen voi kuitenkin olla raskasta ja työlästä. Puutarhajyrsimen avulla maanmuokkaus on nopeampaa, se kuormittaa vähemmän kehoa ja siitä tulee sitä paitsi hauskempaa!

Minkä puutarhajyrsimen valitsen?

Sopivan puutarhajyrsimen valinnassa voi olla monia kysymyksiä, joihin on vaikea vastata. Meiltä löydät suuren valikoiman eri kokoisia ja eri hintaluokan puutarhajyrsimiä ja lisävarusteita jyrsimeesi. Täällä kerromme, mitä sinun tulee tietää valitessasi uutta puutarha-apuriasi!

Miksi puutarhajyrsin?

Jotta viljelyskasvit voivat kasvaa ja kukoistaa, tarvitaan eri ainesosia, kuten ravinteikasta maaperää, lannoitteita ja sadetta. Nämä ainesosat on sekoitettava, jotta saadan hyvät viljelytulokset. Pienemmät kasvimaat, kukkapenkit ja ruukut voidaan hyvin työstää talikolla tai lapiolla, mt utta suuremmat kasvimaat kannattaa työstää puutarhajyrsimellä. Puutarhajyrsimellä on hämmästyttävä kyky muokata maaperä hedelmälliseksi, viljelyyn soveltuvaksi mullaksi.

Minkätyyppinen puutarhajyrsin kannattaa valita?

Ensin täytyy miettiä, minkälaista alustaa työstetään. Jos kyseessä on nurmikko, joka muokataan puutarhapalstaksi, tai kovaksi pakkautunut maaperä, on parempi käyttää maanmuokkauskonetta, jossa on takimmaiset maanmuokkausterät. Tämä takateräinen puutarhajyrsin soveltuu raskaisiin ja kovempiin töihin kuin perinteinen puutarhajyrsin, jossa on terät edessä. Erona ovat myös vetävät renkaat, jos verrataan perinteiseen jyrsimeen, jota maanmuokkausterät vetävät eteenpäin.

Kuinka ison puutarhajyrsimen tarvitsen?

Kuinka suuri pinta muokataan? Tässä työskentelyleveydellä on merkitystä, sillä mitä leveämpi se on, sitä nopeammin työ sujuu. Toisaalta taas joskus halutaan säästää olemassa olevia viljelyrivejä, jolloin liian leveä puutarhajyrsin on hankala ja kömpelö käyttää. nSuurempien mallien etuja ovat työskentelyleveyden lisäksi ennen kaikkea moottorin ja vaihteiston teho. Niissä on monesti sekä peruutusvaihde että yksi tai kaksi vaihdetta eteenpäin, mikä taas helpottaa ja tehostaa työskentelyä. nn

Käytännölliset lisävarusteet puutarhajyrsimeesi

nMonesti unohdetaan, että puutarhajyrsimestä on moneen muuhunkin työhön kuin vain maanmuokkaukseen. Monet mallit voidaan varustaa lisävarusteilla, kuten perunannostoaura, sammaleenrepijä tai lumiaura! Jos haluat ympärivuotisen puutarha-apurin, kannattaa myös tätä miettiä valintaa tehdessä.nnnSuuresta puutarhajyrsinten ja lisävarusteiden valikoimastamma löytyy jotain kaikenkokoisille viljelmille! n  n

Artikkelissa mainitut tuotteet

AL-KO
Al-ko BF 5002-R Kombimaskin
1 509,00 €
Varastossa
Husqvarna
Husqvarna Puutarhajyrsin TF335
829,00 €
Loppu varastosta
Mene sivulle

Samankaltaisia artikkeleita

Artikkelit

Valmistele robottiruohonleikkurisi talvisäilytykseen