start / Näin huollat ruohonleikkurisi

Näin huollat ruohonleikkurisi

Näin huollat ruohonleikkurisi

Oppaat

Tuntuuko ruohonleikkurisi väsyneeltä talvitauon jälkeen? Eikö kone leikkaa yhtä hyvin vai käykö se epätasaisesti? Silloin on huollon aika! Tässä vaihe-vaiheelta -oppaassa kerromme, miten huollat työnnettävän ruohonleikkurisi ja saat koneen käyttövalmiiksi kesää varten!

Miten huollan ruohonleikkurini?

 1. Aloita tarkastamalla ruohonleikkurisi silmämääräisesti. Onko merkkejä vuodoista, halkeamista tai muista näkyvistä vioista?
 2. Käynnistä ruohonleikkuri ja tarkista turvatoiminnot, kuten hätäsammutus.
 3. Pese leikkuri puutarhaletkulla ja poista ruohonleikkuujätteet ja lika. Käytä pesuainetta ja hankausharjaa. HUOM! Kun puhdistat koneen alta öljyn ollessa vielä moottorissa, on tärkeää että leikkuri kallistetaan niin että sytytystulppa osoittaa ylöspäin. Viimeistele vielä huuhtelemalla ja anna koneen kuivua kunnolla.
 4. Tyhjennä öljy moottorista tyhjennyspumpulla.
 5. Irrota sytytystulpan suoja.
 6. Irrota terä hylsyavaimella tai mutterinvääntimellä. Koska moottorissa ei ole enää öljyä, ruohonleikkuri voidaan asettaa kyljelleen. Näin leikkuriin pääsee helpommin käsiksi.Teroita terä tai vaihda tarvittaessa. Teroitettaessa on tärkeää teroittaa terän molemmat puolet tasaisesti, jotta vältetään tärinät leikkuun aikana.
 7. Tarkista ja kiristä jakohihna, mikäli ruohonleikkuri on varustettu hihnalla. Tarkista onko hihnassa halkeamia tai muita vaurioita ja vaihda tarvittaessa.
 8. Tarkista vaijerit, kaasuvaijeri ja hätäsammutus, kiristä ne tai vaihda tarvittaessa.
 9. Tarkista pyörät ja vaihda, jos ne ovat kuluneet. Uusilla pyörillä leikkuri liikkuu helpommin.  
 10. Tarkista käynnistysnaru ja vaihda tarvittaessa.
 11. Vaihda ilmansuodatin.
 12. Vaihda sytytystulpat tulppa-avaimella.
 13. Vaihda vaurioituneet tai haljenneet polttoaineletkut.
 14. Täytä moottori moottoriöljyllä. Käytä öljysuppiloa välttääksesi öljyn valumisen moottorin ulkopuolelle. Tarkista öljytikulla, että moottorin öljytaso on oikea.
 15. Tankkaa ruohonleikkuri. Moottorin, ympäristön ja terveyden kannalta on parempi käyttää alkylaattibensiiniä.
 16. Kas näin! Nyt ruohonleikkurisi on valmis uuteen kesään!

Tavallisimmat ruohonleikkurin varaosat löydät täältä! Jos olet epävarma sopivatko osat koneeseesi, tarkista koneen piirustuksesta. Katso leikkurin tyyppikilvestä tuotenumero, sarjanumero, mallimerkintä ja vuosimalli. Vaihtaessasi moottorin osia sinun on katsottava moottorin tyyppikilpeä, josta löydät moottorin mallin, tyypin ja koodin. Joissakin malleissa nämä kilvet voivat olla leikkurin suojakannen alla.

Artikkelissa mainitut tuotteet

Husqvarna
Husqvarna Moottoriöljy WP4T SAE30
6,90 €
Varastossa

Samankaltaisia artikkeleita

Artikkelit

Valmistele robottiruohonleikkurisi talvisäilytykseen