start / Klippo – ruotsalainen klassikko

Klippo – ruotsalainen klassikko

Klippo – ruotsalainen klassikko

Puutarha

Klippo ei ollut ainoastaan Ruotsin ensimmäinen roottorileikkureiden valmistaja – se oli sitä koko Euroopassa. Tule mukaan tutustumaan tämän klassikkomerkin historiaan aina ensimmäisestä lastenrattaiden pyörillä varustetusta mallista tämän päivän laadukkaisiin ruohonleikkureihin, joita on myyty yli miljoona kappaletta.

Kaikki alkoi 50-luvulla Malmössä. Maitoa on juuri alettu myydä Tetra Pakkauksissa, valtiopäivät on lakkauttanut viinakortin ja Karl Dahlman lukee amerikkalaisista lehdistä suurella mielenkiinnolla uusista roottoriruohonleikkureista. Hän päättää olla ensimmäinen roottorileikkureiden lanseeraaja Euroopassa, ja vuonna 1954 hän perustaa yrityksen nimeltään Klippo.

Klippman – Euroopan ensimmäinen roottoriruohonleikkuri

Hän rakentaa ensimmäisen mallin pyöristä, jotka tulevat lastenvaunutehtaalta, moottori tulee amerikkalaiselta Clinton Company -merkiltä ja ulkokuori tehdään vesisäiliöstä. Lisäksi vielä muutama putkenpätkä ja suuri annos kekseliäisyyttä, ja hän onnistuu valmistamaan Euroopan ensimmäisen roottoriruohonleikkurin. Malli saa nimekseen Klippman. Alusta alkaen tavoitteena oli luoda laadukkaita tuotteita, niin kestäviä että ne voisivat mennä eteenpäin perintönä. Tämä ajatus on yhä jäljellä yrityksessä.

Ensimmäiset leikkurit myytiin Malmössä ja sen ympäristössä. Siellä tontit olivat suuria ja ruoho kasvoi nopeasti. Aluksi niitä ostivat pääasiassa ammattikäyttäjät, kuten puisto-, huolto- ja seurankunnan työntekijät. Samalla kun tuotanto kasvoi ja hinnat halpenivat, lekkurit löysivät tiensä myös talonomistajien puutarhoihin.

Yli miljoona myytyä ruoholeikkuria

Vuosi 1994 mullistaa Klippo ruohonleikkurien markkinat uudelleen, kun Klipposta tulee ensimmäinen ruohonleikkuri, jonka kaikissa malleissa on katalysaattori. Vuosi 2005 oli seuraava virstanpylväs Klippon historiassa – he myivät miljoonannen ruohonleikkurinsa ja heistä tuli kuninkaallinen tavarantoimittaja. Tänä päivänä Klippo-malleja on useita klassisista työnnettävistä malleista ammattikäyttöön tarkoitettuihin malleihin.

Lähde: Klippo.se (http://www.klippo.com/se/om-klippo/)

Kaikkiin Klippo-malleihin - klikkaa tästä.

Artikkelissa mainitut tuotteet

Klippo
Klippo Champion Ruohonleikkuri 48c
559,00 EUR
Loppu varastosta
Mene sivulle

Samankaltaisia artikkeleita

Artikkelit

Gardena Smart Lona Robottiruohonleikkuri