start / 7 parasta vinkkiä puutarhan joulukoristeluun

7 parasta vinkkiä puutarhan joulukoristeluun

7 parasta vinkkiä puutarhan joulukoristeluun

Kaikki artikkelit

Inspiraatio

Aika lentää - joulu on pian täällä! Toisin sanoen on korkea aika koristella puutarhasi, jotta saat joulun tunnelmaa myös ulkosalla. Hauskinta on, kun koko perhe osallistuu prosessiin, ja vielä parempi on, jos löydät esineitä, joita voi käyttää uudelleen joulukoristeina. Riippumatta siitä, onko sinulla iso vai pieni budjetti, on aina keinoja saada aikaan joulutunnelma ulos. Tässä seitsemän vinkkiä, joiden avulla voit inspiroitua kutsumaan joulun puutarhaan!

Inspiroiva joulukoriste

Mitä yhdistät eniten jouluun? Monille tulee heti mieleen sytytetyt kynttilät, tuikkivat valot, vihreät seppeleet ja kiiltävin palloin puetut puut. Toiset yhdistävät jouluun punaiset nauhat, valkoiset turkiskaulukset, glitterin ja kultaiset kellot. Jos asut Pohjolassa, luminen talvimaisema saattaa tulla luoksesi jouluksi. Jouluaterian syöminen ulkona saattaa tosin olla hieman hankalaa, mutta vieraat ja perhe varmasti ilahtuvat nähdessään joulupuutarhan koristeiden välkkyvän ikkunasta.

Vinkki 1: Ripusta valosarjat

Valot ovat itsestään selvä osa joulua, eikä mikään joulukoristeltu puutarha ole täydellinen ilman niitä. Yksi valosarjojen etu onkin, että niitä voidaan käyttää lähes missä tahansa. Kääri portaiden kaiteet, kehystä ulko-ovi, ruukkukasvit, pensaat ja puut ja anna niiden valaista talven pimeys. Yhdistele erilaisia valaistuksia käyttämällä sekä värillisiä että lämpimän valkoisia valoja. Voit käyttää myös paristokäyttöisiä kynttilöitä. Muista kuitenkin käyttää ulkokäyttöön soveltuvaa valaistusta, jotta lumi tai kosteus ei vahingoita sitä!

Toinen mukava ratkaisu on laittaa tuikkuja tai kynttilöitä roikkuviin lyhtyihin. Voit helposti käyttää uudelleen lasipurkkeja tai koreja, joita sinulla jo on kotona. Paristokäyttöiset valosarjat näyttävät myös hyviltä lyhdyissä. Rullaa pienin valosarja kokoon ja aseta sopivan kokoiseen purkkiin, ja saat söpön koristeen, jonka voi sijoittaa vaikka pöydälle tai portaikkoon.

Vinkki 2: Koristele kuisti ja nurmikko

Terassin tai sisäänkäynnin koristeluun on lukemattomia tapoja. Itse kasvatettu joulukuusi puutarhassa on varmasti jokaisen joulun ystävän toivelistalla! Voit tietysti ostaa myös tavallisen joulukuusen ja asettaa sen kunniapaikalle keskelle nurmikkoa tai minijoulukuusen, jonka voit sijoittaa suoraan sisäänkäynnin viereen. Voit myös koristella ulkotilaa koristelemalla penkkejä, tuoleja, portaita ja muita pintoja jouluisilla esineillä, kuten kävyillä, marjoilla, kuusenoksilla ja kimaltelevilla joulukoristeilla. Kiedo kaiteet ja pylväät seppeleillä ja nauhoilla ja käytä luonnonmukaisia, ympäristöystävällisiä koristeita, kuten omenoita, kuivattuja marjoja, lehtiä ja kauniita siemenkotia.

Vinkki 3: Anna ruukuille uusi ilme

Koska keskellä Pohjolan talvea ei menesty juuri mikään, puutarharuukut ovat yleensä tylsiä ja tyhjiä joulukuussa. Tartu siis tilaisuuteen ja anna niille kaivattu jouluaiheinen muutos: täytä ne kuusenoksilla, joulukoristeilla, valosarjoilla ja tähdillä. Ripustettavat valot voi koristella kullanvärisellä maalilla suihkutetuilla kävyillä, kimaltelevilla palloilla tai muilla joulukoristeilla, joita sinulla sattuu olemaan kotona.

Vihje 4: Käytä vanhoja esineitä

Haasta mielikuvituksesi ja keksi luovia tapoja käyttää jo olemassa olevia tavaroita parhaan joulutunnelman luomiseksi. Puutarhaa voi koristella monin tavoin käyttämällä vanhoja tavaroita, jotka ovat jääneet lojumaan autotalleihin tai kaappeihin. Yksi suosikkivinkeistämme puutarhan koristeluun on ottaa esiin vanhat sukset, kelkka, skootteri, luistimet tai tarjoiluvaunu ja käyttää niitä koristelun pohjana. Voit jopa täyttää vanhat saappaat oksilla, karkkitangoilla ja valoilla tai laittaa hopeatähtiä kierrätettyihin lasipurkkeihin. Uskalla olla luova, testaa rajoja ja kokeile vanhojen tavaroiden uudelleenkäyttöä, jotta saat ympäristöystävällisesti koristellun joulupuutarhan.

Vinkki 5: Rakenna suuri koristeellinen puinen lumihiutale.

Vain muutamalla työkalulla voit tehdä tavallisista laudoista suuren lumihiutaleen, jota vieraasi rakastavat. Tätä varten tarvitset kahdeksan suunnilleen samankokoista lankkua, neljä puolet lyhyempää lankkua sekä kahdeksan pienempää palaa, jotka ovat noin neljänneksen pisimpien lankkujen pituudesta. Aseta kahdeksan pisimpää lankkua niin, että ne muodostavat kahdeksankärkisen tähden. Kiinnitä lyhyimmät palat kärkiin niin, että ne muodostavat tähden kärjet. Sovita neljä keskikokoista lankkua neliöksi ja ruuvaa tai naulaa ne kiinni tähteen. Maalaa lumihiutaleet haluamallasi värillä ja kiinnitä LED-valot vsakaroihin saadaksesi lisää näyttävyyttä.

Vihje 6: Tee lumiukko

Onnekkaimmat saavat lumipeitteen jouluaattoon mennessä, joten jos teille sataa lunta, on sinulla loistava tilaisuus rakentaa oikea lumiukko! Tämä on täydellinen tilaisuus viettää aikaa perheen kesken, ja pitää hauskaa jouluisen puuhastelun parissa. Joissakin naapurustoissa järjestetään jopa kilpailuja siitä, kuka rakentaa kauneimman tai hauskimman lumiukon. Pue lumiukko (tai lumiakka) vanhoihin vaatteisiin tai koristele se luonnonmateriaaleilla, kuten oksilla, marjoilla ja kivillä. On vaikea kuvitella mitään jouluisempaa kuin puutarha täynnä iloisia lumiukkoja.

Vinkki 7: Sido oma kranssi luonnonmateriaaleista

Juhlava kranssi voi olla hieno lisä puutarhaan tänä jouluna. Kranssin sitomisessa on paljon valinnanvaraa: väreistä materiaaleihin, koristeluun, valaistukseen ja ennen kaikkea sijoitteluun.

Käytä oman pihan taipuisia oksia ja risuja, ja sido ne yhteen seppeleeksi. Tähän soveltuvat erityisesti männyn- ja kuusenoksat, muratti ja koivunoksat. Lisää koristeita oman maun mukaan, kuten kelloja, nauhoja, mistelinoksaa tai paristokäyttöisiä valosarjoja. Tämäkin projekti on hauskempi, jos siihen osallistuu koko perhe, erityisesti lapset.

Puutarhan muuttaminen ihanaksi joulumaisemaksi ei vaadi paljon. Näiden vinkkien avulla voit tehdä ulkotilasta entistäkin taianomaisemman joulun aikaan.

Vieraileva toimittaja: Ida Ohlsson, vapaa kirjoittaja ja Plantinavian päätoimittaja

Kirjoituksissaan hän käsittelee muun muassa puutarhanhoitoa ja ulkoilmaelämää. Tällä tavoin hän haluaa inspiroida harrastelijapuutarhureita luomaan unelmiensa puutarhan. Kun hän ei ole näppäimistön ääressä, Ida nauttii pitkistä metsäkävelyistä, yrttivalmisteiden tekemisestä ja hänet löytää myös usein joogamatolta.

bild1

Samankaltaisia artikkeleita

Artikkelit

Valmistele robottiruohonleikkurisi talvisäilytykseen