Aggregaatit

Aggregaatista tai varavoimalaitteesta on hyötyä monissa tilanteissa. Yleisin käyttötarkoitus on varavoiman tuottaminen sähkökatkosten aikana. Varavoimalaitetta voidaan käyttää myös erityyppisten koneiden, kuten hitsauskoneiden ja sähkötyökalujen käyttämiseen tai hienoelektroniikan, kuten tietokoneiden, käyttämiseen invertterin avulla.

Varavoimalaitteiden lisävarusteet
Varavoimalaitteiden lisävarusteet
kW
kW
kVA
kVA

Näytetään 24

/ 65 tuotetta
Honda
Rahtivapaa!
Honda EU22i Aggregaatti

Honda EU22i Aggregaatti

1 509,00 €
Varastossa
Sivu 1 sivuista 3
123

Kuinka valitsen oikean aggregaatin?

Ensin sinun on tiedettävä, paljonko aggregaatilla käytettävä laite vie sähköä watteina. Kaikessa elektroniikassa on merkintä, paljonko ne kuluttavat sähköä watteina, mutta joskus se voidaan ilmoittaa myös ampeereina (A). Jos se on merkitty ampeereina (A), voit laskea watit kertomalla A kertaa V (AxV=Watti). Jos aiot käyttää aggregaatilla useita kuormittavia laitteita samanaikaisesti, laske niiden kulutus yhteen, jotta saat kokonaisvirran tarpeen. Sitten tiedät, paljonko aggregaatin on tuotettava sähköä riittämään laitteillesi. Varavoimalaitetta valitessa on tärkeää huomioida induktiiviset kuormat, jotka sisältävät paljon rautaa. Tällaisia voivat olla esim. jääkaapit, sähkömoottorit tai kompressorit. Tämä on tärkeää huomioida käynnistysvirran takia, koska induktiiviset kuormat vievät käynnistyksen yhteydessä paljon käynnistysvirtaa. Kaksin- tai kolminkertainen teho käynnistyksen yhteydessä ei ole harvinaista, mikä on otettava huomioon varavoimalaitetta valittaessa – olipa kyseessä sitten diesel-, bensiini- tai invertteri-varavoimalaite. Tästä syystä johtavat varavoimalaitteet tuottavat enemmän virtaa huipputeholla kuin jatkuvalla teholla. Muista – Älä koskaan valitse varavoimalaitetta, joka tuottaa juuri niin monta wattia kuin tarvitset. Kuormituksen ja varavoimalaitteen tarvitsema teho voi joskus vaihdella, joten kannattaa valita varavoimalaite, joka on hieman tehokkaampi kuin mitä tarvitset. Toinen etu on se, että varavoimalaitteen ei tarvitse käydä maksimikapasiteetilla.

Onko varavoimalaitteella mahdollista käyttää herkkää elektroniikkaa?
Kyllä, jos varavoimalaitteessa on invertteritekniikka ja se tuottaa puhdasta siniaaltoa, voit käyttää sitä herkkään elektroniikkaan, kuten tietokoneet ja näytöt. Aiemmin inverttereissä ei ole ollut tätä teknologiaa, mutta nykyisin tämä on yleistymässä ja tulossa yhä tärkeämmäksi. Herkempää tai uudempaa ei kannata liittää varavoimalaitteeseen, ellei kyseessä ole invertteri, koska liitettävä laite voi vaurioitua, toimia huonosti tai jopa hajota. Invertteri-varavoimalaitteemme tuottavat puhdasta ja luotettavaa sähköä, johon voit kytkeä minkätahansa laitteen. Käyttöperiaate on se, että jos laitteen voi kytkeä pistorasiaan, voi sen kytkeä myös invertteri-varavoimalaitteeseen. Dieselvaravoimalaitteessa invertteritekniikka on harvinaista, mutta joskus siinä on AVR – Automaattinen jännitteensäätö. Tämä ei ole sama asia kuin invertteri, mutta se suojaa liitettyjä laitteitasi varavoimalaitteen volttien vaihteluilta.